Slide thumbnail
Doe, ontdek, leer, ontwikkel

Aandacht voor bewegen

Kinder­oefen­therapie Jong

Kinderoefentherapie Jong staat voor spelenderwijs leren, in een omgeving waar kinderen zich veilig voelen. Daarom zijn onze praktijken gevestigd binnen verschillende scholen, maar hebben we ook verschillende praktijklocaties. Zo kun je zelf kiezen welke locatie het beste bij je kind past.

Plezier in bewegen staat voorop. Daarnaast vinden we het een must om de ouders en school te betrekken in het behandel­proces. We zijn gespecialiseerd in het onder­zoeken en behandelen van kinderen met een motorische ontwikkelings­achter­stand. Ook hebben we veel ervaring met taalont­wikkelings­stoornissen (TOS), een autisme spectrum stoornis (ASS) en DCD.

Dit zijn de gezichten van Kinder­oefen­therapie Jong

Nynke de Haan – de Jong

Kinderoefentherapeut / Praktijkeigenaar

Ik ben Nynke de Haan-de Jong en werk sinds 2005 als kinderoefentherapeut. Als klein meisje wist ik al dat ik met kinderen wilde werken. Nog elke dag heb ik plezier in mijn werk. Het mooiste aan mijn werk vind ik het samenwerken: samen met kinderen hun doelen bereiken én samen met ouders en leerkrachten zorgen dat het mogelijk is. Kennisoverdracht vind ik een belangrijk aspect aan mijn vak, met elkaar het kind zo goed mogelijk helpen en begeleiden. In 2008 ben ik praktijkeigenaar geworden en in de afgelopen jaren zijn we gegroeid van 1 naar 8 vestigingen. In mijn vrije tijd trek ik graag naar buiten met mijn man, dochter en zoon. Lekker het bos in of naar het strand. Gezellige etentjes vind ik ook leuk, en af en toe bezoek ik een concert. Mijn favoriete sporten zijn yoga, hardlopen en skiën.

nynke@kinderoefentherapiejong.nl, 06 – 43 01 63 52

Werkzaam in Amstelveen en Hilversum.

Fenne van den Berg

Kinderoefentherapeut/Praktijkeigenaar

Ik ben Fenne van den Berg en werk sinds 2016 bij Kinderoefentherapie Jong op verschillende locaties in Utrecht. In Juli 2022 ben ik mede-eigenaar geworden van de praktijk. In mijn werk vind ik het een mooie uitdaging om samen met het kind doelen te stellen die aansluiten op zijn/haar belevingswereld. Door spelenderwijs nieuwe vaardigheden te leren krijgt het kind vertrouwen in zijn functioneren wat ruimte biedt voor verdere ontwikkeling. Ouders en leerkracht worden actief betrokken bij het behandelplan voor een optimaal resultaat. Indien nodig werk ik samen met andere disciplines zoals bijvoorbeeld de logopedist of orthopedagoog. Naast mijn werk als therapeut begeleid ik kinderoefentherapeuten in opleiding en geef ik intervisie. Mijn vrije tijd breng ik graag door met vrienden en familie onder het genot van een gezellige borrel of etentje. Daarnaast hou ik van wielrennen en wintersport.

fenne@kinderoefentherapiejong.nl, 06 – 15 39 98 68

Werkzaam in Utrecht.

Jorine IJlst

Kinderoefentherapeut

Ik ben Jorine IJlst en werk sinds 2020 bij kinderoefentherapie Jong in Utrecht en Hilversum. Op deze locaties behandel ik kinderen die naast een motorisch probleem bekend zijn met een taalontwikkelingsstoornis (TOS). Doordat we op school werken kan ik goed aansluiten op de leeromgeving van het kind. De lijn met leerkrachten, logopedisten en orthopedagogen is kort voor een optimale samenwerking rondom het kind. Het mooist aan mijn werk vind ik dat kinderen nieuwe vaardigheden leren waardoor ze weer met plezier mee kunnen doen met buitenspelen, gym of activiteiten in de klas. Samen met mijn vriend en zoontje woon ik in het bosrijke Austerlitz en trek ik er graag op uit om nieuwe herinneringen te maken.

jorine@kinderoefentherapiejong.nl, 06 – 18 26 10 80

Werkzaam in Utrecht en Hilversum.

Julia Vischer

Kinderoefentherapeut

Ik ben Julia Vischer en werk sinds 2022 bij Kinderoefentherapie Jong op verschillende locaties in Utrecht. Het mooist aan mijn werk vind ik dat kinderen spelenderwijs nieuwe vaardigheden leren waarbij plezier in het bewegen centraal staat. Kinderen weten vaak heel goed zelf wat ze willen leren of leuk vinden, ik denk graag mee zodat we met elkaar passende doelen kunnen maken. In overleg met het kind, ouders en de leerkracht probeer ik zo effectief mogelijk aan de slag te gaan. In mijn vrije tijd maak ik graag muziek: ik speel gitaar en piano. Verder kom ik graag buiten in het bos of zie ik mijn vrienden om gezellig bij te kletsen.

julia@kinderoefentherapiejong.nl, 06 – 43 13 47 33

Werkzaam in Utrecht.

Detti Steeman

Kinderoefentherapeut

Ik ben Detti Steeman. Mijn loopbaan begon bij Auris Fortaal, een school voor kinderen met auditieve of communicatie problemen. Sindsdien heb ik veel ervaring opgedaan als kinderoefen­therapeut. In 1990 startte ik de praktijk Dolo, en in 2020 is deze overgenomen door Kinderoefentherapie Jong. Naast mijn werk als therapeut werk ik als docent aan de opleiding Oefentherapie Cesar op de Hogeschool Utrecht. Daar geef ik les over de motorische ontwikkeling bij kinderen. Daarnaast zit ik in het bestuur van het platform Kinderoefen­therapie en begeleid ik kinderoefen­therapeuten in opleiding.

detti@kinderoefentherapiejong.nl, 06 19 23 45 68

Werkzaam in Utrecht.

Meer weten?

Wil je meer weten over onze kinderoefentherapie?

Regio Noord

Voor Amstelveen en Hilversum
bel je vrijblijvend met Nynke
via 06 – 43 01 63 52
of stuur een mailtje.

Regio Midden

Voor Utrecht
bel je vrijblijvend met Fenne
via 06 – 15 39 98 68
of stuur een mailtje.

Ervaringen met onze praktijk
 

‘Door de leuke, inspirerende oefeningen blijft Siem gemotiveerd’

‘Zijn motoriek is sterk verbeterd’

‘Als ouders worden we goed betrokken bij de behandeling’

Lees hier meer ervaringen

© Copyright - Kinderoefentherapie Jong | webdesign: grifontwerp