Slide thumbnail
Doe, ontdek, leer, ontwikkel

Aandacht voor bewegen

Wat is kinder­oefen­therapie?

Kinderoefentherapie is een specialisatie binnen oefen­therapie Cesar en Mensendieck. Wij behandelen kinderen met motorische problemen, waar ze last van hebben in het dagelijks leven. Bijvoorbeeld: niet goed meekomen tijdens de gymles en het buitenspelen of moeite met schrijven, knutselen of aan- en uitkleden. Tijdens de behandeling kijken we samen hoe we dit op kunnen lossen. Kindertherapie Jong staat voor doen, ontdekken, leren en ontwikkelen. Spel en plezier in bewegen staan altijd voorop!

Zo werken we

Onderzoek

Na aanmelding vragen we aan het kind en de ouders waar het kind hulp bij nodig heeft. Daarna brengen we het motorisch functioneren van het kind in beeld met testen en observaties. Zo kunnen we goed bepalen hoe de huidige situatie is.

Vervolgens stelt de kinder­oefen­therapeut behandeldoelen en een behandelplan op. Dit wordt samen met de testuitslagen verwerkt in een verslag, en wordt besproken met de ouders. Zo zorgen we dat van tevoren altijd duidelijk is waar aan gaan werken en op welke manier. Na toestemming van de ouders ontvangt ook de leerkracht een exemplaar van het verslag. Zo kan hij of zij betrokken worden bij het behandelproces.

Behandeling

Daarna kunnen we aan de slag! De ont­wikkelings­mogelijkheden van het kind zijn het beste in zijn eigen sociale en fysieke omgeving. Om die reden zijn we vaak aanwezig op school en betrekken we de leerkracht ook bij het behandelproces. Met leuke spelletjes en oefeningen behandelen we samen met het kind de verschillende onder­delen uit het behandel­plan. Vaak zijn kinderen zo enthousiast dat ze ook thuis willen oefenen. Dat is super! We geven daarom altijd speladviezen mee. Op deze manier kunnen kinderen de dingen die ze leren makkelijk in hun dagelijks leven toepassen. Uiteraard evalueren we de voortgang ook regelmatig.

Meer weten?

Wil je meer weten over onze kinderoefentherapie?

Regio Noord

Voor Amstelveen en Hilversum
bel je vrijblijvend met Nynke
via 06 – 43 01 63 52
of stuur een mailtje.

Regio Midden

Voor Utrecht
bel je vrijblijvend met Fenne
via 06 – 15 39 98 68
of stuur een mailtje.

Ervaringen met onze praktijk
 

‘Door de leuke, inspirerende oefeningen blijft Siem gemotiveerd’

‘Zijn motoriek is sterk verbeterd’

‘Als ouders worden we goed betrokken bij de behandeling’

Lees hier meer ervaringen

© Copyright - Kinderoefentherapie Jong | webdesign: grifontwerp